Autorijles

De autorijles wordt gegeven in een Suzuki Vitara of een Mitsubishi Outlander PHEV en kost € 47,- per uur.  Een les duurt 90 minuten en kost dus €70,50.

De Mitsubishi is een automaat. 

 

Iedereen is anders en daarom zullen de lessen ook aangepast worden op jou persoonlijk. Op deze manier zijn de lessen efficiënt en kan het rijbewijs op een plezierige manier worden gehaald. 

In de loop van 2019 veranderen de exameneisen.

Dit "nieuwe" vernieuwde examen gaat weer veel op het vroegere examen lijken behalve dat er zeker met navigatie wordt gereden. 

Het examen bestaat uit een ogentest, enkele vragen over techniek of bediening, navigeren door middel van een navigatiesysteem, rijden op aanwijzigingen van de examinator of eximinatrice en twee of eventueel drie bijzondere verrichtingen..

De bijzondere verrichtingen lijken ook weer op het oude examen. Je hebt dus geen keuzevrijheid meer in de keuze van de verrichting. Je zult wel zelf kunnen kiezen waar je de bijzondere verrichting uitvoert.

De bijzondere verrichtingen die gevraagd kunnen worden zijn: Keren door middel van een halve draai, keren door middel van steken, parkeren voor- of achteruit in een haaks of schuin parkeervak, voor of achteruit fileparkeren, rechte lijn achteruitrijden, bocht achteruitrijden en de hellingproef.

De minimale lestijd is 90 minuten.

 

De E achter B, aanhangerles, kost € 57,- per uur.  Lessen met aanhanger duren minimaal 120 minuten per les.

De kosten van het C.B.R. voor een E achter B examen zijn hetzelfde als voor de B examens