Praktijkexamen

De praktijkexamens worden afgenomen in Weert, Venlo of Herten

Het C.B.R.vraagt voor € 112.75 voor een praktijk examen


Voor je examen moet je een gezondheid verklaring invullen en de rijschool ( 4273U8 ) machtigen om een examen te mogen boeken. Dit kan op de site: mijn.cbr.nl 

Ben je tussen de zeventien en achttien jaar, dan heb je nog een begeleiderspas nodig om je rijbewijs aan te vragen nadat je geslaagd bent voor je praktijkexamen.

Waar je deze pas kunt aanvragen en hoe dit werkt kun je vinden op de site: 2todrive.nl   Doe dit alles zo snel mogelijk!!

Vooral de gezondheidsverklaring kan lang duren voordat alles gereed is om een examen te mogen doen. Lees deze ook zorvuldig!!

Een verkeerd antwoord bij de gezondheidsverklaring kan een aanvraag voor een examen onzettend lang, onnodig vertragen.
Dit kan oplopen tot een wachttijd van 6 maanden!!


 
 

Meijel ligt vrij centraal tussen de examencentra. De keus is aan jezelf waar je praktijkexamen wilt doen. Woon je dichter bij een bepaald examengebied dan is het verstandiger het examencentrum in de buurt te nemen.

Je kunt voor je examen ook een tussentijdse toets doen. Dit is vaak verstandig om zo een indruk te krijgen van een rijexamen.  De tussentijdse toets is een proefexamen, dat door een examinator van het C.B.R. wordt afgenomen. Hij bespreekt met jou waar nog aan gewerkt moet worden om voor je examen te slagen. En hier kan Jos dan samen met jou in de daarop volgende lessen aan werken.  Voor een tussentijdse toets vraagt het C.B.R. net als een gewoon examen € 112.75

De toeslag van de rijschool voor een examen of tussentijdse toets is € 117.50 inclusief een uur van tevoren ophalen om nog te lessen.

 

Op de site van het C.B.R. is een filmpje te vinden hoe het praktijkexamen werkt.